Pečarstvo Hrovat

Pečarstvo Hrovat
SQ
Mojster
Klub mojstrov
 

Tehnika

Ponudba kaminskih peči

V Pečarstvu Hrovat Vam poleg klasičnih lončenih peči in kaminov ponujamo tudi široko ponudbo kvalitetnih kaminskih peči.

Kaj so kaminske peči?

Kaminske peči so industrijsko izdelane prostostoječe sobne ogrevalne naprave, ki se priklopi jo direktno na dimovodno napravo. Njihova obloga je običajno iz pločevine ali litega železa z dekoracijskimi elementi iz keramike ali naravnega kamna. Modeli kaminskih peči iz naše ponudbe se med seboj razlikujejo po toplotni moči, obliki, dimenziji, vrsti obloge in ostalih lastnostih. Vsem pa je skupno to, da lahko ogenj v kurišču opazujemo skozi velika vrata s steklom. Odvisno od modela lahko v njih kurimo polena ali lesne pelete.

Kako ogrevajo prostor?

Kaminske peči zrak v prostoru segrevajo s konvekcijo ter z direktnim sevanjem plamena v prostor skozi steklo na vratih. Zunanja površina kaminske peči se hitro segreje in začne prenašati toploto na okoliški zrak v prostoru.

Enostavna montaža

Kaminske peči so enostavne za montažo, saj jih enostavno priklopimo na dimnik in že so pripravljene na delovanje. To omogoča tudi enostavno prenosljivost kaminskih peči. Vse kar potrebujemo so priključne cevi in ustrezna dimovodna naprava.

Razlike v kvaliteti kaminskih peči

Seveda se kaminske peči med seboj močno razlikujejo po kvaliteti. Pozornemu kupcu je hitro jasno zakaj so lahko peči v trgovskih centrih tako ugodne. Za kupca najpomembnejša je življenjska doba izdelka, ki je pri kvalitetnih kaminskih pečeh neprimerno daljša. Lastnosti kot so npr. dovod zgorevalnega zraka od zunaj, regulacija zgorevalnega zraka, tesnila, zapiranje vrat, kvaliteta materiala obloge, kvaliteta zgorevanja in še mnoge druge ločijo kvalitetne kaminske peči, ki jih dobite pri nas od tistih, ki jih lahko dobite pri večini trgovcev. Seveda pa Vam pri nas nudimo tudi strokovno svetovanje, preračun in montažo za Vas primerne kaminske peči in dimovodne naprave.

Kvaliteta naprave pa se najbolj pokaže pri zgorevanju goriva v kurišču ter dovodu in krmiljenju zgorevalnega zraka iz okolice. Pri kaminskih pečeh na pelete je potrebno poseben poudarek nameniti kvaliteti izdelave dozirnega polža, tipal, krmiljenj in ostalih vitalnih delov naprave.

Neodvisno od zraka v prostoru

Posebnost v naši ponudbi pa so RLU modeli, ki lahko delujejo neodvisno od zraka v prostoru. Tako kot vsi ostali modeli imajo urejen dovod zgorevalnega zraka iz okolice, poleg tega pa so vsi kritični deli naprave še dodatno zatesnjeni. Tovrstne naprave imajo opravljena certificiranja in preizkuse, ki dokazujejo da lahko delujejo v prostoru istočasno z mehanskim prezračevalnim sistemom, kuhinjsko napo ali drugim sistemom, ki bi z ustvarjanjem podtlaka utegnil negativno vplivati na delovanje kaminske peči.

Kaminske peči H2O s toplovodnim izmenjevalcem

Izjemno priljubljene so kaminske peči s toplovodnim izmenjevalcem, ki omogočajo prenos dela toplotne moči naprave na vodo. Tovrstna naprava je povezana v sistem centralnega ogrevanja kjer služi kot glavni ali pa pomožni vir ogrevanja.

V Pečarstvu Hrovat vam poleg kaminskih peči na drva in pelete nudimo tudi svetovanje, inženiring, dobavo in montažo vseh elementov ogrevalnega sistema vključno s črpalkami, krmiljenjem, hranilnikom toplote in solarnimi paneli.

Kaminske peči na drva ali pelete s toplovodnim izmenjevalcem so v principu delovanja peletni kotli, ki pa si s svojo lepo zunanjostjo in prijetnim pogledom na plamen zaslužijo svoj prostor v dnevni sobi. Uporabljajo se kot glavni ali pomožni vir ogrevanja. Primerni so za vgradnjo v vse vrste hiš od klasičnih pa do nizkoenergijskih. Priljubljeni so tudi kot zamenjava za obstoječ zastarel in energetsko ter ekološko neprimeren vir ogrevanja. S kaminsko pečjo na pelete s toplotnim izmenjevalcem tako dobite istočasno vir ogrevanja in tople sanitarne vode za celotno hišo ter tudi prijeten okras svojega doma.

Strokovna vgradnja in svetovanje

Kaminske peči morajo biti tako kot tudi vse ostale sobne ogrevalne naprave profesionalno vgrajene s strani strokovno usposobljenega mojstra pečarja. V Pečarstvu Hrovat Vam napravo strokovno vgradimo, preverimo tudi primernost dimovodne naprave in Vam svetujemo kako napravo pravilno uporabljati. Le z pravilno uporabo strokovno vgrajene kvalitetne kaminske peči bodo vaši zimski večeri ob soju plamenov prijetni in brezskrbni.
KAMINSKE PEČI NA DRVA

KAMINSKE PEČI NA PELETE

 

Novosti Stik z nami
Kdo smo Blog
Novosti

Kaminske peči na drva

Kaminske peči na pelete

Akumulacijski kamin - montaža

Kaminski vložki in načini obzidave

Ogrevanje z lončeno pečjo

Udobje ogrevanja celotnega objekta z lončeno pečjo

Akumulacijska peč - kurišče in stopnice (kombinacija)

Kontaktni podatki

Hrovat Jurij s.p.
Splošno pečarstvo

Grobeljska cesta 2
1234 Mengeš

Delovni čas
Pon 7:00 - 16:00
Tor 7:00 - 18:00
Sre 7:00 - 16:00
Čet 7:00 - 18:00
Pet 7:00 - 12:00
Sob, Ned, Prazniki - zaprto

Tel:
00386/(0)1 729 11 96
Faks:
00386/(0)1 729 11 97
Mob:
00386/(0)31 706 009
E-pošta:


 
 
© 2005-2018 Splošno pečarstvo Jurij Hrovat s.p Vse pravice pridržane.

Domov - Produkti - Galerije - Izbor peči - Zastopstva
Pečarstvo - Kdo smo - Novosti - Stik z nami - Piškotki

Stran poganja EASYWEB